Team V Architectuur

Webp.net-resizeimage.jpg

Team V Architectuur staat onder andere bekend om hun ontwerp van twee iconische torens in Amsterdam’s Overhoeks, de hippe nieuwe ontwikkeling langs het IJ, tegenover het Centraal Station. Een van de oprichters van het bedrijf, Do Janne Vermeulen, leidt het kantoor sinds de start in 2013. Het bureau heeft inmiddels al vele iconische ontwerpen op het palmares, zoals ook het bekroonde gerenoveerde Provinciehuis in Arnhem.

 Voor de moderne stedeling

“Hyde Park is niet te vergelijken met andere binnenstedelijke plannen die ik heb gezien,” zegt Do Janne. ”Het masterplan van MVRDV is heel modern en volledig gericht op de moderne stedeling. Die wil onderdeel uitmaken van een dichtbevolkte gemeenschap maar zeker niet anoniem zijn. Het mooie van Hyde Park is dat de ruimte om te ontmoeten - de parken, pleinen en binnentuinen – erg veel aandacht krijgen. Waar we aan werken is een gevarieerd plandeel, dat weer andere materialen kent en nieuwe woningtypen introduceert. Uiteraard mag een weelderig binnenplein als ontmoetingsplek daarbij niet ontbreken.”

Adi Friedmann